top of page
fabian-muller-7y0Gq22khWA-unsplash.jpg

VÅR BERÄTTELSE

Sjaustrukocken - En Kulinarisk Resa

Historien om Sjaustrukocken började ta form år 2003 i den lilla byn Sjaustru, belägen på den östra sidan av Gotland, och det var Tommy och Ulla Malmquist som stod i centrum för denna kulinariska upplevelse. År 2023 tog nästa generation, Niclas Malmquist, tillsammans med sin älskade partner Elin, över ansvaret för familjeföretaget. Båda delade en passion för mat, råvaror och matglädje.

 

Med det nya ägandeskapet flyttades produktionen till rymligare lokaler på Stafva Gård i Barlingbo. Även om platsen för produktionen ändrades, så kommer hjärtat och själen av Sjaustrukocken alltid att ha sin rot i Sjaustru.

 

Sjaustrukocken är känd för sin skicklighet i att tillverka smaksatt senap, olja, vinäger, salmbärssylt, kryddor och mycket mer. Deras popularitet sträcker sig även till de mångsidiga presentpåsarna med olika delikatesser. All tillverkning sker med största hantverksmässiga omsorg, och inga onödiga tillsatser används. Dessutom används Gotländska råvaror i så stor utsträckning som möjligt, vilket ger produkterna en unik smak och kvalitet.

 

Välkomna att låta er inspireras av den kulinariska värld som Niclas och Elin skapar genom Sjaustrukocken.

bottom of page